Vídeo: WbinCICAC: Estratègia europea pel desenvolupament de la Intel·ligència artificial
El desenvolupament de la Intel·ligència Artificial (IA) és una realitat a la societat actual.
La UE està treballant en la regulació dels sistemes basats en IA amb la finalitat de que es respectin els drets de les persones, s’erradiqui el risc de discriminacions i es guanyi confiança en l’ús d’aquestes tecnologies que es presenten fonamentals pel desenvolupament econòmic del S. XXI. A nivell de l’Estat espanyol persones expertes en la matèria sol·liciten una moratòria en l’aplicació de sistemes de reconeixement facial basats en IA, per evitar que aquesta aplicació comporti vulneració del dret a la intimitat, entre d’altres drets humans.
En aquest seminari abordarem quins plantejaments es fan sobre aquest tema per part del de les institucions europees així com també com s’estan usant algoritmes en la presa de decisions administratives i quines oportunitats i riscos aquest fet comporta.
La presentació del webinar anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Encarna Orduna, vicepresidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus i el Sr. Jaume Antich, Secretari General del Col·legi d’Advocats Penal Internacional.
La moderació la realitzarà la Sra. Karma Peiró, periodista especialitzada en TICs.
Comptarem amb la intervenció de les següents persones:
- Sra. Carina Lopes, Directora del Digital Future Society Think Tank.
- Sr. Agustí Cerrillo, Catedràtic de Dret Administratiu de la UOC.
- Sr. Ulises Cortés, Professor d’Intel·ligència Artificial de la UPC.
Data: 10 de juny de 2021
Hora: 16.00 hores
Preu: Gratuït
Us comuniquem que tant els ponents com l’organitzador de qualsevol sessió formativa que es realitzi mitjançant plataforma digital, prohibeixen expressament l’enregistrament audiovisual i posterior difusió i exhibició de la seva imatge en qualsevol suport, ja sigui material o electrònic, així com per a la producció, edició i/o emissió o difusió, mitjançant reproducció, íntegra o parcial d’aquesta conferència. Aquesta prohibició es fa extensible a qualsevol document que sigui annexat a la sessió, amb independència del seu format i suport, com ara fotografies, diapositives, imatges incloses en vídeo, presentacions Power Point o qualsevol altre mitjà d’exhibició o difusió pública sense restricció