Vídeo: WbinCICAC: Aplicació pràctica de les directives europees d’assistència a la persona detinguda en custòdia policial
En aquest webinar tractarem l’efectiva aplicació de les directives europees d’assistència a la persona detinguda com són la Directiva 2010/64/UE sobre els drets d’interpretació i traducció, 2012/13 /UE sobre el dret a la informació, 2013/48 /UE sobre el dret d’accés a un advocat/da en relació amb els procediments previs al judici.
Com ha d’actuar el lletrat o lletrada per garantir els drets de les persones detingudes en custòdia policial en procediments previs al judici o quan la declaració es fa a través de vídeo conferència? Com actuar si la persona detinguda està en situació de vulnerabilitat o quan intermèdia una persona intèrpret?
La presentació de la sessió anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Mª Eugènia Gay, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.
La moderació de la sessió anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Ramon Puig Pellicer, president de la Comissió del TOAD del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà.
La ponència inaugural anirà a càrrec de Il·ltre. Sr. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya.
Comptarem amb les següents persones panelistes:
- Sr. Jorge Navarro, advocat penalista. “L’aplicació de els directives en època de Covid”.
- Sra. Sònia Olivella, advocada de l’Associació Irídia pels Drets Humans. “L’ assistència lletrada a persones en situació de vulnerabilitat”.
- Sra. Carmen Bestué, professora titular de Traducció i Interpretació de la UAB, especialista en traducció jurídica i interpretació. “L’assistència lletrada amb intèrpret”.
Al final hi haurà torn de preguntes.
Data: 24 de març de 2021
Hora: 17.00 hores
Preu: Gratuït
Us comuniquem que tant els ponents com l’organitzador de qualsevol sessió formativa que es realitzi mitjançant plataforma digital, prohibeixen expressament l’enregistrament audiovisual i posterior difusió i exhibició de la seva imatge en qualsevol suport, ja sigui material o electrònic, així com per a la producció, edició i/o emissió o difusió, mitjançant reproducció, íntegra o parcial d’aquesta conferència. Aquesta prohibició es fa extensible a qualsevol document que sigui annexat a la sessió, amb independència del seu format i suport, com ara fotografies, diapositives, imatges incloses en vídeo, presentacions Power Point o qualsevol altre mitjà d’exhibició o difusió pública sense restricció