Web del mes: L’Optimot incorpora un nou recurs

El cercador de dubtes lingüístics Optimot que ofereix la Direcció General de Política Lingüística incorpora una nova font a la seva base de dades: la segona edició del Diccionari de sinònims Franquesa d’Enciclopèdia Catalana.

Amb aquesta novetat, millora significativament el servei que ofereix a la ciutadania des del 2008  i s’atén una demanda àmpliament expressada per les persones usuàries. El Diccionari de sinònims Franquesa del grup editorial Enciclopèdia Catalana és la versió en línia i actualitzada del diccionari editat en paper l’any 1998. Es tracta d’un diccionari molt complet, que dona llistes de mots, definicions, exemples i informació complementària (antònims, termes analògics, categoria gramatical, marques d’ús, etc.). Conté 75.000 sinònims, entre els quals hi ha recollits un gran nombre de locucions i frases fetes, i 15.000 mots afins, que tenen alguna relació amb l’entrada o amb algun dels sinònims.

Per accedir directament als resultats d’aquesta font al cercador Optimot, podem fer una cerca simple i triar el resultat per fonts, o bé podem anar a la cerca avançada i seleccionar el Diccionari de sinònims Franquesa. [Font: DGPL]

Accediu al web: Optimot

Related Articles

Back to top button