Comunicat sobre l’empresonament de Pablo Hasél i els disturbis a diferents ciutats de Catalunya

El Consell de l’Advocacia Catalana, format pels 14 Col·legis d’Advocats que hi ha a Catalunya, en relació als fets succeïts ens els actes de protesta com a conseqüència de la detenció i empresonament de Pablo Rivadulla i Duró, més conegut pel nom artístic de Pablo Hasél, manifesta:

  1. La llibertat d’expressió és un dret fonamental sobre el que necessàriament s’ha d’edificar tota societat democràtica.
  2. Cal una reforma legislativa en la línia que apunta la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans, equiparant-nos a altres països del nostre entorn. Aquesta reforma, que ha estat demanada per la societat civil i acollida per diferents partits polítics, no es pot fer esperar perquè afecta a un dret fonamental.
  3. Condemnem enèrgicament els actes vandàlics protagonitzats en el dia d’ahir per grups minoritaris de persones que confonen el dret fonamental de manifestació i de protesta amb un pretès dret de cometre actes vandàlics.
  4. Cap actitud violenta no té ni pot tenir cabuda en una societat democràtica, en la que les idees, la protesta, el descontentament, i fins i tot la indignació, es vehiculen sempre i únicament a través de la paraula i la resta d’expressions pacífiques, amb ple respecte a les normes de convivència i als drets i llibertats de tothom.
  5. Ens solidaritzem amb l’advocada del Col·legi d’Advocats de Vic que en el moment dels fets era a l’interior de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra en funcions d’assistència en el torn de violència sobre la dona i que va arribar a témer per la seva integritat física.
  6. Expressem el nostre suport al cos dels Mossos d’Esquadra davant de les accions violentes que va patir en diferents ciutats de Catalunya.

Barcelona, 17 de febrer de 2021

Related Articles

Back to top button