Els col·legis de l’Advocacia de Catalunya han realitzat diferents accions per commemorar el 25N i reafirmar el seu compromís per erradicar la Violència masclista.

 

Com cada any els Col·legis de l’Advocacia de Catalunya realitzen de manera especial, actes per commemorar el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència Masclista. Tanmateix, el treball i el compromís dels col·legis per erradicar aquesta xacra i per garantir a les víctimes de violència de gènere una assistència lletrada des de la interposició de la denúncia a comissaria i  garantir-los una justícia de proximitat és una tasca que realitzen contínuament.

Resum d’activitats realitzades:

 

  • L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va realitzar un acte sobre l’actualització en el tractament de la violència masclista.


  • Des de la Comissió de Drets Humans, Estrangeria, Violència de Gènere i Igualtat de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida, es va manifestar el compromís de l’advocacia arreu de la demarcació de Lleida per l’erradicació de la violència contra les dones en un acte públic.

 

manifest ica lleida

  • Publicació al Diari Regió 7 de l’entrevista a la presidenta de la Comissió de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa:

https://www.regio7.cat/manresa/2020/11/25/cal-preceptiu-que-hi-hagi/644284.html


  • L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró va fet el següent comunicat:

“En el Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les Dones, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró  mostra el seu rebuig envers les violències masclistes, reclamant un compromís comú per erradicar-les i una implicació extensa i conscient respecte a totes les formes de violència masclista.

Atès que durant aquest temps de pandèmia ha augmentat l’índex de violència contra les dones i les nenes, especialment els atacs contra la seva sexualitat, posant l’accent en les campanyes de sensibilització per donar visibilitat a la situació actual.”


  • Comissió de Violència de Gènere i Igualtat de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus va publicar un article al diari Reus Digital sobre la importància d’utilitzar el llenguatge inclusiu i un article sobre violència contra les dones.

https://reusdigital.cat/noticies/digues-la-teva/sobre-el-llenguatge-inclusiu

https://reusdigital.cat/noticies/digues-la-teva/el-dia-dia-de-ladvocat-i-ladvocada-de-violencia-de-genere


  • La Comissió de Violència de Gènere i Igualtat de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sabadell va organitzar una Taula Rodona sobre l’abast de la sentencia 389/2020 del Tribunal Suprem, sobre el dret a la dispensa a declarar de la víctima de violència de gènere.

 


  • l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat va elaborar un manifest i es va sumar al manifest conjunt de la Generalitat de Catalunya i la campanya de l’Ajuntament de Sant Feliu “No callarem” participant en la gravació del vídeo amb la lectura del manifesta que s’ha difós per les xarxes .
manifest ica sant feliu de llobregat

Vídeos:


  • Manifest de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona

https://www.facebook.com/121617524545863/posts/4850961724944729/?d=n&substory_index=0


  • Des del Consell de l’Advocacia Catalana es va organitzar el 24 de Novembre una jornada en la que es van tractar en dues taules els temes de la perspectiva de gènere en la justícia i les violències de gènere en línia.

Podeu visualitzar el vídeo la Jornada accedint a la nostra Plataforma Formativa.

accés plataforma formativa cicac

 

 

 

 

Related Articles

Back to top button