XI Jornada sobre l’Ús del Català a la Justícia (2020)

Reserveu-vos el proper 18 de desembre de 2020 per assistir a l’XI Jornada sobre l’Ús del Català a la Justícia, que enguany porta per títol “La Sentència del Suprem: un nou retrocés per a la llengua“. La jornada està organitzada per la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana amb el suport del Departament de Cultura, el Departament de Justícia i la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya.

 

La jornada servirà per donar a conèixer els antecedents de la Sentència 634/2020, de 2 de juny, del Tribunal Suprem, i s’apuntaran les conseqüències que té en l’àmbit administratiu públic. La taula rodona crearà un espai per debatre com pot encaixar una sentència d’aquesta índole en un estat plurilingüe i quines poden ser les proposetes per millorar la situació actual. Vegeu el programa més avall.

Aquesta Sentència anul·la diversos preceptes del Decret 61/2017, pel qual es regulen els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’Administració de la Generalitat Valenciana, i entre d’altres, impedeix els governs dels territoris que comparteixen el català de comunicar-se institucionalment amb aquesta llengua.

La trobada està adreçada als advocats i advocades de Catalunya, però també a qualsevol professional del món del dret (notaris, jutges, procuradors), professors universitaris de dret, graduats socials, lingüistes i qualsevol persona que tingui interès en els usos lingüístics institucionals del català.

Modalitat

La jornada es farà en línia mitjançant la plataforma Zoom.

Assistència i inscripcions

L’assistència és gratuïta. Per assistir-hi cal inscriure’s a l’enllaç següent:

https://zoom.us/webinar/register/WN_URFiZErmSM2ML1H4Jwq1sg

Programa

 

 

Descarregueu-vos el programa complet en PDF.

Related Articles

Back to top button