L’Advocacia Catalana dona suport al decret Llei aprovat pel Govern en relació als desnonaments en l’estat d’alarma

La consellera del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi de l’Advocacia de Sant Feliu de Llibregat, Eva Ribó, i el secretari del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Jesús Sánchez, s’han reunit aquest dimecres 3 de novembre, en representació de l’Advocacia Catalana, amb la consellera de Justícia, Ester Capella, en relació amb el nou Decret llei del Govern per impedir els desnonaments de persones en situació de vulnerabilitat en propietats de bancs i fons voltor i sense habitatge alternatiu.

Des del Consell és ben rebuda qualsevol mesura que garanteixi els Drets Humans i concretament, les mesures que ens han estat presentades en el dia d’avui destinades a pal·liar la vulnerabilitat residencial de tantes persones i unitats familiars que es troben en risc d’exclusió residencial i que a més a més tenen l’agreujant de l’emergència sanitària en que ens trobem.

Per tant, en aquesta situació transitòria derivada de la pandèmia, l’advocacia catalana dona tot el suport al Decret Llei de 3 de novembre, de mesures urgents en matèria de risc d’exclusió residencial.

Tot això, però, sense perjudici del prec que fem a l’Administració perquè segueixi treballant en l’ampliació del parc d’habitatge social i en l’adopció de totes aquelles mesures que siguin imprescindibles per garantir l’accés a un habitatge digne per part de tota la ciutadania.

Agraïm al Departament de Justícia que hagi comptat amb l’Advocacia Catalana per formar part de la Comissió de seguiment, destinada a avaluar l’impacte de tota aquesta regulació normativa en matèria d’habitatge.

Barcelona, 3 de novembre de 2020

PDF decret Llei en relació als desnonaments en l’estat d’alarma

Related Articles

Back to top button