Softcatalà presenta un nou traductor automàtic neuronal

Softcatalà ha publicat un nou traductor automàtic anglès-català i català-anglès basat en tecnologia de xarxes neuronals, un camp dins de l’aprenentatge automàtic. El nou traductor neuronal té dos avantatges respecte del traductor actual, que funciona en base a regles predefinides: primer, una millor qualitat en les traduccions i, segon, la traducció de fitxers grans.

Segons informa l’entitat, el nou servei estarà en fase de proves durant uns mesos, que serviran per recollir els comentaris dels usuaris. El traductor neuronal continuarà convivint amb l’actual traductor anglès-català de Softcatalà, basat en tecnologia Apertium.

Softcatalà publica en obert els seus projectes i els posa a disposició pública, tant perquè puguin ser usats com també perquè puguin ser millorats. “Per als usuaris avançats, posem a l’abast de tothom la tecnologia que usem, de manera lliure i oberta, perquè tothom la pugui instal·lar en el seu maquinari, estudiar o millorar”, afirmen.

Related Articles

Back to top button