El CAC demana més presència de continguts en català a Netflix

El primer informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre Netflix, anomenat Presència i prominència d’obres europees a Netflix, s’ha publicat aquest mes de maig i constata la poca presència de la llengua catalana en aquesta plataforma. El president del CAC, Roger Loppacher, reclama més presència de la llengua catalana al catàleg i el respecte a les previsions de la nova Directiva pel que fa a la presència d’obra europea.

Segons dades de la Direcció General de Política Lingüística, en aquest moment, l’oferta de Netflix en llengua catalana (original, doblada o subtitulada) és de 9 obres:

  • 2 llargmetratges en VO catalana: La propera pell Incerta glòria;
  • 4 sèries en VO catalana:Merlí (que també té subtítols en català), Les de l’Hoquei (també té subtítols i descripció d’àudio en català), Benvinguts a la família (també té subtítols i descripció d’àudio en català) i Si no t’hagués conegut (també té subtítols i descripció d’àudio en català).
  • 2 documentals subtitulats: Dos Cataluñas Little Miss Sumo
  • 1 sèrie doblada: Sakura, la caçadora de cartes.

Accés a l’informe del CAC Presència i prominència d’obres europees a Netflix.

Related Articles

Back to top button