Els nous degans de Granollers i Vic i la nova degana de Mataró s’incorporen al Consell de l’Advocacia Catalana

Els lletrats Joan Martínez, Rogeli Montoliu i Maria Pastor relleven a Josep Medina, Joan Riera i Julio J. Naveira, respectivament

El Consell de l’Advocacia Catalana, format pels degans i deganes dels 14 Col·legis d’Advocats de Catalunya compta amb tres noves cares arran de les eleccions celebrades el passat mes de desembre en diferents Col·legis d’Advocats catalans. Es tracta de la nova degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró (ICAMAT), Maria Pastor Santana; el nou degà de l’ICA Granollers (ICAVOR), Joan Martínez Garcia i el nou degà de Vic (ICAVIC), Rogeli Montoliu Casals. Tots tres han pres possessió recentment com a nous consellers del Consell, que ha quedat format per cinc dones i nou homes, en un nou pas envers la paritat.

La degana de Mataró, Maria Pastor, relleva al degà sortint, Julio J. Naveira; mentre que el nou degà de Granollers, Joan Martínez, substitueix al seu antecessor, Josep Medina. Per la seva banda, el degà de Vic, Rogeli Montoliu, pren el relleu a l’anterior degà, Joan Riera. Tots tres van resultar escollits en les eleccions celebrades a finals de desembre als seus respectius Col·legis.

Amb la incorporació de la nova degana de Mataró, són ja cinc les dones que formen part del Consell de l’Advocacia Catalana: Maria Eugènia Gay, degana de Barcelona (ICAB); Encarna Orduna, degana de Reus (ICA Reus); Eva Ribó, degana de Sant Feliu de Llobregat (ICASF); Marta Martínez, degana de Tortosa (ICATOR) i Maria Pastor degana de Mataró (ICAMAT).

La nova degana de Mataró i el degà de Granollers, Maria Pastor i Joan Martínez, han pres possessió com a nous consellers en el plenari d’aquest mes de gener celebrat ahir al Consell, mentre que Rogeli Montoliu ja ho va fer en el ple del passat mes de desembre. El president del Consell de l’Advocacia Catalana, el degà de Tarragona Manel Albiac, ha manifestat la seva satisfacció per aquest acostament a la paritat. “El càrrec de conseller recau automàticament en el degà o degana escollida pels col·legiats, i en això poca cosa hi podem fer des del Consell, però celebrem que cada cop més dones assoleixin càrrecs de responsabilitat i encapçalin candidatures als seus Col·legis, per després poder representar-los al Consell”, ha dit Albiac.

La primera dona degana del Col·legi de Mataró en 152 anys d’història

Maria Pastor es la primera dona degana en els 152 anys d’història del Col·legi d’Advocats de Mataró. Nascuda a Premià de Mar (Maresme) el 1971, és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), encara que els seus primers anys de carrera els va fer a la Universitat Abat Oliva. Especialitzada en Dret Civil, Mercantil i Penal, s’ha format en altres àmbits com Gestió de Patrimonis, Dret de Circulació, Protecció de Dades, Violència de Gènere, Igualtat i Relacions Institucionals. Exerceix des de l’any 1995 amb despatx propi i també presta serveis del Torn d’Ofici en els àmbits Civil, Penal i Menors. Imparteix classes a l’Escola de Pràctica Jurídica de l’ICAMAT, on ha estat Secretària de la Junta de Govern durant els darrers 7 anys, fins que va resultar escollida pel càrrec de degana, el passat 20 de desembre.

Per la seva banda, el nou degà de Granollers, Joan Martínez, va néixer a Granollers el 28 de juliol de 1965. Llicenciat en Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 1994, és especialista en Dret Penal i exerceix per compte propi des del seu despatx, a Canovelles. Coordina el mòdul de Penal i imparteix classes a l’Escola de Pràctica Jurídica de l’ICAVOR. També és advocat del Torn d’Ofici.

Finalment, el nou degà de Vic, Rogeli Montoliu i Casals, és llicenciat en Dret per la UB i Màster en Dret Mercantil pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Especialitzat en Dret Civil i Mercantil, és secretari de l’Associació Catalana d’Especialistes en Dret de Successions. Nascut a la capital d’Osona, el 1973, treballa amb despatx propi a Vic i també a Barcelona.

Els nous degans han passat a formar part, com a consellers, del Consell de l’Advocacia Catalana, l’òrgan representatiu dels catorze Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya – Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Reus, Tarragona, Terrassa, Tortosa i Vic que té adherits els de les Illes Balears, Perpinyà i Andorra, i que aplega més de 40.000 col·legiats

Barcelona, 21 de gener de 2020

Related Articles

Back to top button