24 de gener del 2020 : 10a Jornada de l’advocacia amenaçada (Pakistan)

Aquesta és la desena edició d’aquesta jornada. Des del 2009, l’Associació d’Advocats Europeus Demòcrates (AED) ha organitzat, amb la col·laboració de la Fundació “The Day of the Endangered Lawyer” i d’altres organitzacions d’advocades i advocats i col·legis de l’advocacia d’arreu.

Cada any diversos col·legis d’advocades i advocats del món (Europa, Amèrica, Àsia i Oceania) s’afegeixen a la iniciativa celebrant actes i donant publicitat a la diada de denuncia mostrant la seva solidaritat.

El propòsit d’aquesta jornada internacional és cridar l’atenció de la societat civil i els poders públics sobre la situació dels advocats d’un país en particular, per donar a conèixer les amenaces que enfronta l’advocacia en el curs de la seva pràctica professional i en defensa del lliure exercici de l’advocacia.

Després de la situació dels advocats i advocades a Iran, Turquia, Filipines, País Basc, Hondures, Xina i Egipte, el Dia de l’Advocat Amenaçat estarà dedicat a la situació dels nostres companys/es a Pakistan de atesa la greu situació en el país (veure document adjunt sobre la situació a Pakistan).

Avui dia no hi ha cap dada oficial real sobre el nombre d’advocats i advocades en perill al món. Tot i això, cada dia, els companys/es són assassinats, amenaçats, arrestats, torturats, perseguits o simplement desapareguts pel simple motiu de fer el seu treball. Entre els països més perillosos per als advocats avui en dia es poden citar la Xina, l’Iran, Hondures, Filipines, Colòmbia, Mèxic, Turquia i Egipte.

Aquest divendres 24 de gener es realitzaran concentracions a diverses ciutats d’Europa, en altres ciutats es celebraran actes a Tribunals i altres espais de debat amb diverses associacions de l’advocacia, així con protestes davant les delegacions consulars i ambaixades del país triat.

La informació és pot consultar al web: dayoftheendangeredlawyer.eu

Comissió de DDHH del Consell de l’Advocacia Catalana

Petition – Day of the Endangered Lawyer – 2020 – Pakistan

 

Related Articles

Back to top button