August Gil Matamala rebrà el Premi Agustí Juandó i Royo 2019

August Gil Matamala és el premiat de la tretzena edició del Premi Agustí Juandó i Royo que se celebra enguany. Gil és advocat i ha contribuït summament en la defensa dels drets humans, ha exercit en català i ha defensat aquesta llengua en la seva tasca professional. El 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi. L’acte de lliurament tindrà lloc el proper 11 de juliol al paranimf de la Universitat de Barcelona a les 18 h.

Baixeu-vos el tríptic de la XIII edició del lliurament del Premi Agustí Juandó i Royo

El Premi Agustí Juandó i Royo, creat l’any 2004, l’atorga el Consell de l’Advocacia Catalana, de la mà de la seva Comissió de Llengua, i busca reconèixer la tasca d’una persona o entitat que s’hagi distingit en la defensa del català en l’àmbit jurídic, així com sensibilitzar aquest àmbit de la situació en què es troba el català. Aquesta distinció és una de les iniciatives que s’emmarquen en el Pla de treball subscrit per la Generalitat i la Comissió de Llengua. La distinció ha estat batejada amb el nom de “Premi Agustí Juandó i Royo”, en honor a l’actitud exemplar d’Agustí Juandó en la defensa de l’ús de la nostra llengua en l’àmbit del dret i als tribunals en moments dramàtics que li van costar la vida.

Related Articles

Back to top button