L’IEC adverteix TV3 sobre la diferència de definicions del mot exiliat en els diccionaris català i espanyol

L’Institut d’Estudis Catalans ha enviat una carta al director de TV3, Vicent Sanchis, on s’especifica l’entrada del mot exiliat al Diccionari de la llengua catalana de l’IEC (DIEC) i l’entrada de la mateixa paraula al Diccionario de la lengua española de la Real Academia Española.
L’entrada del DIEC descriu l’exiliat com aquell qui ‘viu fora de la seva pàtria voluntàriament o per força’. En canvi, el Diccionario de la lengua española el defineix així: ‘Expatriado, generalmente por motivos políticos’. Vista la important diferència entre les dues definicions, l’IEC ha demanat a la direcció de la televisió pública que tingui en compte aquesta informació davant la prohibició per part de la Junta Electoral Central de l’ús d’aquest terme, ja que probablement es basa en la traducció de l’entrada del diccionari espanyol.

Related Articles

Back to top button