Comissions de Protecció dels Drets dels Animals dels Col·legis d’Advocats catalans demanen que es deixin d’utilitzar animals a les cavalcades de Reis

Enviaran una carta als Ajuntaments manifestant el malestar que genera en una part de la població l’ús d’animals en espectacles festius

 Comissions de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA’s) dels Col·legis d’Advocats catalans demanaran als Ajuntaments que utilitzen animals a les cavalcades de Reis que deixin de fer-ho, davant el malestar i rebuig que genera en una part de la població. Els advocats d’aquestes comissions consideren que l’estrès que pateixen els animals sotmesos a estímuls com ara la multitud, la cridòria i els forts sorolls és innecessari, quan existeixen alternatives molt més originals i imaginatives per a la diversió de les persones que assisteixen a aquest espectacle, i en especial dels nens, a qui es transmet uns valors molt poc pedagògics.

 Per aquest motiu enviaran una carta als Ajuntaments per demanar-lis que es plantegin la supressió de l’ús d’animals a les cavalcades, una petició que la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Terrassa ja va fer arribar a l’Ajuntament d’aquest municipi a principis d’aquest any, després que un cavall morís d’un infart coincidint amb el llançament de petards durant la cavalcada.

“Considerem que l’ús d’animals en espectacles festius dista molt dels valors cada cop més consolidats de respecte envers els animals com a éssers dotats de sensibilitat, un estatus que els és reconegut per llei, de la preservació del qual ens sentim responsables”, assegura el president de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh, per afegir que “avançar en la prohibició d’espectacles amb animals és un dels principals objectius de les Comissions  de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA’s) dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, que tenim com a finalitat vetllar i exhortar a l’Administració Pública per dur a terme les polítiques necessàries pel compliment de la normativa proteccionista”. McCragh confia que “els Ajuntaments siguin sensibles a  les nostres inquietuds i puguem celebrar plegats, amb els nostres infants, aquest esdeveniment cultural en unes ciutats modernes i en constant innovació”.

 

Onze Comissions de Protecció dels Drets dels Animals a Catalunya

A Catalunya són ja onze els Col·legis d’Advocats que compten amb Comissions de Protecció dels Drets dels Animals: Barcelona, Tarragona, Girona, Terrassa, Sabadell, Mataró, Granollers, Reus, Manresa, Tortosa i Sant Feliu de Llobregat. Totes elles, juntament amb la Comissió de Protecció de Dret Animal del Col·legi d’Advocats de les Illes Balears, formen part de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Consell de l’Advocacia Catalana, que compta amb representants dels catorze Col·legis d’Advocats catalans.

 

Barcelona, 5 de desembre de 2018

 

Nota d’aclariment

 Aquesta Nota de Premsa ha estat elaborada i tramesa als mitjans per part de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) del Consell de l’Advocacia Catalana. Els objectius d’aquesta Comissió són: conscienciar la societat contra el maltractament animal, vetllar pel compliment de la legislació, avançar en la implantació de programes ètics de control de la població, formar als advocats interessats en la matèria i actuar davant qualsevol situació denunciable.

 

Related Articles

Back to top button