28-30 de novembre: V Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili celebra el V Col·loqui Internacional «La lingüística de Pompeu Fabra».

Amb aquesta cinquena edició es renova la voluntat d’oferir una plataforma periòdica per a la reflexió profunda i plural sobre els diversos aspectes de l’obra del principal referent en la codificació de la llengua catalana. Una reflexió que superi els plantejaments hagiogràfics i permeti revisar des del punt de vista científic i acadèmic la feina de Fabra, les coordenades històriques que la van fer possible i la seva vigència en l’àmbit de la planificació lingüística actual. D’altra banda, es vol aprofitar l’ocasió per convertir el Col·loqui en el primer gran fòrum d’anàlisi crítica en profunditat de la nova Gramàtica de la llengua catalana (2016) i la nova Ortografia catalana (2017) de l’Institut d’Estudis Catalans.

A més, en aquesta ocasió es vol commemorar els cent cinquanta anys del seu naixement i el centenari de la Gràmàtica catalana, així com contribuir a la celebració de l’Any Fabra 2018, promogut per la Generalitat de Catalunya.

Més informació.

Related Articles

Back to top button