L’Advocacia Catalana treballarà perquè els jutges els derivin més casos que es puguin resoldre a través de la mediació

Arrenca a Tortosa el II Congrés Estatal Interprofessional sobre Mediació

El Consell de l’Advocacia Catalana ha inaugurat aquest dijous, 21 de juny, a Tortosa el Segon Congrés Estatal Interprofessional sobre Mediació, dirigit a l’advocacia i a tots els professionals vinculats amb la mediació. L’advocacia treballarà perquè els jutges els derivin més casos que es puguin resoldre a través d’aquesta via de resolució de conflictes, alternativa als jutjats.

Un centenar de persones relacionades amb el món de l’advocacia i de la mediació procedents de tot l’Estat Espanyol participen en el congrés, que ha estat inaugurat aquest matí per la consellera de Justícia, Esther Capella; el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Julio J. Naveira; el president de la Comissió de Mediació i degà del Col·legi d’Advocats de Tarragona, Manel Albiac; el degà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, Xavier Faura i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

El president del Consell, Julio J. Naveira, ha destacat la necessitat de treballar perquè els jutges derivin als advocats més casos que puguin ser resolts a través de la mediació. “Des de l’Advocacia treballarem per promoure la mediació en l’àmbit civil, mercantil i familiar, però també en temes de consum, medi ambient o educació”, ha dit Naveira, per afegir que “la mediació permet reduir costos econòmics i personals als ciutadans, possibilitant que siguin ells mateixos els que contribueixin a resoldre satisfactòriament els conflictes entre les parts i, en aquest sentit, ja estem treballant conjuntament amb el Departament de Justícia per tal de fomentar la mediació”.

Per la seva banda, el president de la Comissió de Mediació del Consell de l’Advocacia Catalana, Manel Albiac, ha remarcat la pluralitat de la procedència dels participants al Congrés, des d’advocats fins a treballadors socials, passant per jutges, psicòlegs, enginyers o polítics. “En aquest Congrés fem un pas més perquè volem formar professionals -mediadors i no mediadors- per aconseguir especialització, formació integral i integradora i transmetre la necessitat de treballar junts per aconseguir la resolució integral dels conflictes que cada encàrrec professional planteja”. Albiac ha explicat que el Congrés comptarà amb la intervenció d’àrbitres de reconegut prestigi, que tractaran temes com l´especialitat de la mediació mercantil o la mediació a l´àmbit de la jurisdicció contenciosa administrativa.

El degà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, Xavier Faura, ha celebrat l’organització d’aquest Congrés a Tortosa i ha recordat que “el nostre Col·legi aposta per la mediació com a sistema de resolució de conflictes, i és per això que, ara fa poc més d’un any, va fundar el Centre de Mediació Privat de les Terres de l’Ebre (CEMPTE)”. “Per a nosaltres és un orgull ser el Col·legi amfitrió del II Congres Estatal Interprofessional de Mediació”, ha dit Faura, per afegir que “desitgem que el nivell dels tallers respongui a les inquietuds del congressistes i que gaudeixin de la nostra ciutat”.

Mediació 2.0

El Congrés, quina presentació ha anat a càrrec de l’advocat i exconseller de Justícia, Carles Mundó, compta amb la intervenció de professionals experts procedents dels àmbits institucional i acadèmic de l’advocacia, la psicologia, la pedagogia o l’educació social, entre d’altres. Sota el lema “Mediació 2.0, un pas més”, la primera ponència ha anat a càrrec de la Doctora en Psicologia per la Universitat de València i mediadora, Elena Baixauli, amb el títol “Mediant a l’empresa familiar del segle XXI”.

Durant la jornada d’avui els participants realitzaran tallers pràctics dirigits pels ponents, que continuaran durant tot el dia de demà. Un dels tallers analitzarà la Mediació en la Llei de la Segona Oportunitat, mentre que un altre tractarà sobre la Mediació en línia i un tercer sobre el paper de l’advocacia dins el procés de la mediació. En cadascuna de les jornades s’han previst conferències centrals que s’alternen amb tallers pràctics simultanis.

La trobada té lloc a la seu corporativa de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, a Tortosa, avui dijous 21 i demà divendres 22 de juny, des de les deu del matí fins a les set de la tarda. L’assistència al Congrés permetrà acreditar dotze hores de formació continuada en mediació.

 

Tortosa, 21 de juny de 2018

 

Related Articles

Back to top button