13 i 14 d’abril: Jornades de la Secció Filològica de l’IEC

Des de 1990, la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, en exercici de la funció que té encomanada d’acadèmia de la llengua, visita periòdicament indrets diversos de la geografia lingüística del català.  La Secció persegueix un doble objectiu: donar a conèixer el seu treball regular als diversos actors del territori i, al mateix temps, informar-se de l’estat del català i dels anhels, percepcions i reivindicacions de la gent del país.

Enguany, les jornades se celebraran a l’Alt Empordà, en concret, a Castelló d’Empúries. En aquestes jornades, reflexionarem sobre la construcció literària de l’Empordà, sobre el pes que ha tingut en la fixació de la llengua catalana i sobre l’evolució del mite de l’Empordà. I recordarem Modest Prats, nascut a Castelló d’Empúries, i Maria Àngels Anglada, que va fer de l’Empordà la seva terra d’adopció.

Programa de les Jornades de la Secció Filològica a Castelló d’Empúries (2018)

Related Articles

Back to top button