Julio J. Naveira: “Des de l’Advocacia institucional hem d’actuar com a garants del dret de Defensa dels advocats”

El Consell de l’Advocacia Catalana se suma avui al Dia de l’Advocat Amenaçat, el 24 de gener, data que commemora l’aniversari de la matança dels advocats laboralistes d’Atocha, l’any 1977

L’objectiu d’aquesta commemoració és el de visibilitzar la situació d’inseguretat, assassinats, desaparicions, persecucions o amenaces que viuen molts advocats i advocades en l’exercici de la seva professió en un país concret i donar suport a la seva causa. Des de l’any 2009, en un esforç per lluitar contra la situació en molts països on advocats i advocades posen en risc les seves vides pel fet d’exercir la seva professió, diferents organitzacions d’advocats i advocades a nivell mundial, impulsen el Dia de l’Advocat Amenaçat, que a l’Estat Espanyol se celebra el dia 24 de gener en commemoració de l’aniversari de la matança dels advocats laboralistes d’Atocha, l’any 1977.

El president del Consell de l’Advocacia Catalana,  Julio J. Naveira, ha explicat que un dels principals reptes del seu mandat és, precisament, la defensa dels drets dels advocats. “Des de l’Advocacia institucional hem d’actuar com a garants del dret de defensa” ha dit Naveira, per afegir que “defensant que els advocats puguin fer bé la seva feina, estem defensant que el ciutadà tingui un judici just” i que “aquest cas concret  es una manifestació clara d´aquesta necessitat, ates que l´objectiu que es pretén amb les persecucions i amenaces als advocats es la indefensió dels seus clients“.

Per al  president del Consell “protegir el dret de defensa de les advocades i advocats de forma eficaç i pràctica, és essencial a tot el món i també a Catalunya, ja que el que s’està garantint és la defensa dels drets de la ciutadania”.

Aquest any el focus de la jornada es centra en la situació de l’advocacia a Egipte, on, com denuncien diferents organitzacions internacionals de defensa de drets humans, tant advocats i advocades com periodistes, activistes per la defensa dels drets humans i activistes polítics pateixen constant intimidació, assetjament de part de les autoritats.

El Consell de l’Advocacia Catalana condemna fermament els casos de violació de drets dels advocats i advocades en l’exercici de la seva professió i les situacions d’amenaces i atemptats contra al seva integritat física o els seus béns a causa d’exercir l’advocacia.

L’Advocacia Catalana també demana a les a les autoritats egípcies l’aplicació dels Principis bàsics sobre el paper dels Advocats, adoptats pel 8è Congrés de l’ONU sobre la Prevenció del Delicte i el Tractament del Delinqüent realitzat a l’Habana el 1990 que estableixen, d’acord amb les garanties vinculades a l’advocacia, que els poders públics han de vetllar perquè l’Advocacia pugui complir totes les seves funcions professionals sense entrebancs, intimidació, ingerència indeguda i que siguin protegits quan la seva seguretat es vegi amenaçada en l’exercici de les seves funcions.

 

Barcelona,  24 de gener de 2018

Related Articles

Back to top button