L’Advocacia i altres entitats de la societat civil catalana constitueixen la “Comissió Independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació” amb l’objectiu de trobar una sortida pactada a la situació política actual

A més del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i del Consell de l’Advocacia Catalana – en representació de tots els Col·legis d’Advocats del territori- les entitats que fins al moment formen part d’aquesta Comissió són els sindicats UGT i Comissions Obreres a Catalunya, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la patronal PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya i el Col·legi d’Economistes de Catalunya. 


Per tal de poder mediar, aquesta taula ha acordat el restabliment de les forces i cossos de seguretat de l’Estat a Catalunya a la situació anterior a les actuacions desplegades com a conseqüència de la Convocatòria de l’1-O  i que s’ha d’excloure qualsevol solució unilateral que no tingui ampli consens democràtic.

Entitats de la societat civil catalana han constituït avui al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona una comissió independent per impulsar el diàleg i la mediació entre Catalunya i Espanya amb l’objectiu de trobar una sortida pactada a la situació política en què ens trobem immersos.

La presentació de la Comissió independent per a la mediació i el diàleg ha comptat amb la participació de la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh; el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros; el secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco; el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias; la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix; el president de PIMEC, Josep González; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el president de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, Eduard Sagarra; el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, entre d’altres. A més d’aquestes entitats no es descarta que en les properes hores i dies altres entitats de la societat civil catalana es puguin sumar.

Entre totes les entitats participants – que són totalment independents i de caràcter apolític- consideren que impera la necessitat urgent de trobar una sortida que posi fi a la creixent tensió entre l’Administració central i la catalana. Per això diferents entitats de la societat civil s’han unit per facilitar aquets ponts de diàleg.

Per tal de poder dur a terme la mediació, la Comissió considera imprescindible que les dues parts –Govern de Catalunya i Govern central– renunciïn a algun dels seus postulats. En aquest sentit, la Comissió ha acordat com a punt de partida per poder iniciar la mediació el restabliment de les forces i cossos de seguretat de l’Estat a Catalunya a la situació anterior a les actuacions desplegades com a conseqüència de la Convocatòria de l’1-O  i que s’ha d’excloure qualsevol solució unilateral que no tingui ampli consens democràtic.

Barcelona, 4 d’octubre de 2017

 

Més informació

Related Articles

Back to top button