La “Comissió Independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació” trasllada al president de la Generalitat que és imprescindible aturar urgentment totes les decisions polítiques que augmentin la tensió política existent entre el Govern estatal i català

Ha estat en el marc de la reunió d’aquesta Comissió, liderada per Maria Eugènia Gay, degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ha mantingut aquesta tarda amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), el Consell de l’Advocacia Catalana i les altres entitats que conformen la “Comissió Independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació” s’han reunit aquesta tarda amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

La Comissió, liderada per la degana de l’ICAB i presidenta de la Comissió de Mediació de la Federació dels Col·legis d’Advocats d’Europa, Maria Eugènia Gay, considera imprescindible trobar una sortida a la situació actual fonamentada en el diàleg i en la conciliació. Des del convenciment que qualsevol decisió sobre el futur de Catalunya ha d’estar i passar per una solució pacífica i consensuada, la Comissió ha fet saber al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la seva voluntat d’oferir ponts de diàleg i entesa que facin possible assolir una solució a la situació política actual de Catalunya.

La Comissió li ha fet saber que aquesta solució ha de ser fruit del diàleg i el consens i, en conseqüència, ha de passar de manera necessària per excloure qualsevol solució unilateral, respectant el funcionament ordinari de les institucions d’autogovern de Catalunya i descartant cap decisió que afecti el model polític organitzatiu autonòmic. També han recordat que proposen restablir les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a Catalunya a la situació anterior.

Aquesta visita s’emmarca entre els diversos contactes que la Comissió està mantenint amb autoritats de l’Estat i les diferents formacions polítiques amb presència al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya. Aquestes reunions han tingut lloc durant els dies posteriors a la creació de la Comissió per fer arribar a tots ells les seves propostes.

La “Comissió independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació” es va constituir formalment el passat dia 4 d’octubre i en el decurs dels darrers tres dies ha dut a terme una activitat important per tal de fer possible les seves propostes, que no són altres que les de fer possible una solució dialogada i conciliada de les postures polítiques enfrontades en la actualitat entre ambdós governs.

A més, durant aquest temps, s’han multiplicat les adhesions col·lectives i individuals a l’esmentada Comissió fins a arribar actualment a formar-ne part més de 70 entitats entre les que destaca l’FBE (Fédération des Barreaux d’Europe) i també més de 250 persones a títol individual.

Cal recordar que aquestes entitats són totalment independents i de caràcter apolític, i representen la transversalitat de la societat civil catalana. Entre elles, hi figuren col·legis professionals, associacions culturals, gremis professionals, a més de les entitats que inicialment van subscriure la iniciativa: ICAB, Consell de l’Advocacia Catalana, UGT a Catalunya, CC.OO a Catalunya, UB, UAB, PIMEC, Cambra de Comerç de Barcelona, Associació per a les Nacions Unides i Col·legi d’Economistes.

 

Barcelona, 6 d’octubre de 2017

 

Related Articles

Back to top button