Els 14 Col·legis d’Advocats catalans s’ofereixen a les víctimes dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils per orientar-les sobre els drets que recull l’Estatut de la Víctima del delicte

Recorden que també tenen dret a l’assistència jurídica gratuïta

Des del Consell de l’Advocacia Catalana informem que els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya s’ofereixen a les víctimes i familiars dels atemptats terroristes que s’han produït en les darreres hores a Barcelona i Cambrils, per orientar-los sobre els drets que els confereix l’Estatut de la Víctima del delicte. Així mateix, recordem que els afectats per aquests casos tenen dret a l’assistència jurídica gratuïta, i que la llei els garanteix una assistència immediata en els processos judicials que en portin causa.

El Consell de l’Advocacia Catalana vol manifestar la seva més enèrgica condemna pels atemptats, alhora que el més sentit condol i una forta solidaritat amb els familiars de les víctimes i ferits. Des de l’Advocacia rebutgem qualsevol tipus d’atac i acció violenta contra el dret fonamental a la vida i apel·lem a la força de la Justícia i el Dret per combatre aquesta xacra. Com a institució ens posem a disposició de les Administracions corresponents per a les actuacions que calguin.

D’altra banda, el Consell de l’Advocacia Catalana també vol recordar als advocats que, en aquests casos, no es poden dirigir a les víctimes directes o indirectes dels atemptats per oferir-lis els seus serveis professionals fins passat un termini prudencial de 45 dies.

 

Barcelona, 18 d’agost de 2017

Related Articles

Back to top button