Home / Articles Butlletí / Estratigrafia dialectal

Estratigrafia dialectal

estrateEl web Estratigrafia dialectal té per objectiu la cartografia del lèxic antic. Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el projecte Lexdialgram, dirigit per la professora M. Pilar Perea (UB), que pretén de representar l’evolució diatòpica i cronològica d’una mostra de seixanta paraules catalanes.

El projecte s’inicia en el període més primerenc del català escrit i mostra la ubicació geogràfica de les paraules representades, la seva forma gràfica i la possible progressió semàntica que han experimentat amb el pas del temps fins arribar als nostres dies.

A diferència dels atles sincrònics convencionals, que utilitzen un sol l’espai com a eix, aquesta metodologia permet de fer servir simultàniament dos eixos: l’espai i el temps. La distribució de cada paraula en el mapa es representa en forma de capes, les quals representen el canvi lingüístic que el mot ha experimentat tant des d’una perspectiva temporal com des d’una perspectiva espacial.

Vilaweb, a més,  fa difusió diàriament de la informació lingüística d’Estratigrafia dialectal.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca