L’Advocacia Catalana demana que el TSJC retiri un estudi que proposa centralitzar alguns jutjats de violència sobre la dona

Celebra les declaracions dutes a terme pel conseller de Justícia, Carles Mundó, que descarta l’execució d’aquest estudi

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, demana que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) retiri definitivament un estudi fet pel Departament de Justícia, el gener del 2016, que proposa centralitzar alguns jutjats de Violència sobre la dona. En aquest sentit, l’Advocacia celebra les declaracions fetes públiques pel conseller de Justícia, Carles Mundó, que ha descartat que aquest estudi tiri endavant.

L’estudi pretén concentrar en únic partit els assumptes de violència masclista que ara estan integrats en els jutjats mixtos. Això provocaria, que en alguns partits judicials com el de Figueres, que no tenen un jutjat exclusiu de violència sobre la dona, aquests assumptes s’haguessin de traslladar a Girona, per posar un exemple. L’Advocacia Catalana, que sempre ha apostat per la justícia de proximitat, defensa que es mantinguin tots els jutjats de violència de gènere que hi ha actualment repartits arreu del territori, i no allunyar la justícia del ciutadà perquè considera inadmissible que una víctima de violència sobre la dona s’hagi de desplaçar per ser atesa judicialment. Per aquest motiu, l’Advocacia Catalana celebra les declaracions fetes públiques pel conseller de Justícia, Carles Mundó, que ha assegurat avui que des de la Conselleria de Justícia es descarta que aquest estudi tiri endavant. L’Advocacia Catalana demana ara que el TSJC, que és qui té aquest estudi sobre la taula, el retiri definitivament.

 

Barcelona, 17 de novembre de 2016

 

 

Related Articles

Back to top button