Home / Nota de premsa / L’Advocacia Catalana, a l’ofrena floral a Rafael Casanova durant la Diada 2016

L’Advocacia Catalana, a l’ofrena floral a Rafael Casanova durant la Diada 2016

foto1

Una representació del Consell de l’Advocacia Catalana, encapçalada pel seu president, Oriol Rusca, ha acudit aquest any, com cada 11 de setembre, davant el monument a Rafael Casanova, al passeig Lluís Companys de Barcelona, per fer la tradicional ofrena floral. Degans, membres de juntes de govern i personal del Consell han format part de la representació institucional de l’Advocacia Catalana en aquest homenatge, que té un valor especial per als Col·legis d’Advocats catalans, ja que Rafael Casanova era advocat i doctor en Dret, i es va destacar per la seva lluita en favor dels drets dels pobles.  Va ser conseller en cap del Consell de Cent de Barcelona i va liderar les tropes catalanes davant l’atac borbònic, la matinada de l’11 de setembre de 1714.  Va resultar ferit greu per una bala a la cama i es va veure obligat a retirar-se del camp de batalla. Rafael Casanova va exercir d’advocat fins a l’any 1737.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca