El Consell de l’Advocacia Catalana condemna l’atemptat contra un hospital al Pakistan amb dotzenes de morts i ferits, la majoria advocats

Els lletrats havien assistit a l’hospital en senyal de suport per l’assassinat del president del Col·legi d’Advocats de Balutxistan, Bilal Anwar Kasi

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, condemna l’atac terrorista a l’hospital de Quetta, situat a l’oest de Pakistan, que va tenir lloc dilluns 8 d’agost que es va cobrar la vida de dotzenes de persones, la majoria advocats. Els lletrats s’havien concentrat a l’hospital en senyal de suport per l’assassinat del president del Col·legi d’Advocats de Balutxistan, Bilal Anwar Kasi, després de ser tirotejat per dos motoristes de camí al jutjat. Una detonació d’explosius, duta a terme per un terrorista suïcida, va tallar en sec la concentració, que va provocar almenys 53 de morts i va deixar diversos ferits.

Davant d’aquests fets, el Consell de l’Advocacia Catalana manifesta la seva més contundent repulsa a l’atemptat i lamenta que darrerament en molts països s’ha incrementat la repressió i persecució d’advocats només per exercir amb dignitat i determinació la seva professió i per la seva defensa dels drets humans. Aquesta situació es dóna a Pakistan, Afganistan, Xina i Turquia, per posar només uns exemples, però n’hi ha més.

A qui molesten els advocats?

Per al Consell de l’Advocacia Catalana els advocats “molesten a molts poders polítics dictatorials o presumiblement democràtics, gairebé tots corruptes, que detesten la seva independència i coratge per exercir el dret de defensa davant els abusos comesos als ciutadans; als intolerants i fanàtics que volen evitar la seva decidida lluita a favor dels Drets Humans; als grups de delinqüència organitzada que els temen i persegueixen o als mafiosos d’arreu que volen impartir la seva pròpia justícia”. Per aquest motiu, el president de l’Advocacia catalana, Oriol Rusca, declara amb contundència que “els advocats de Catalunya ens sentim solidaris, avui i sempre, amb tots el advocats que, defensant la justícia, en pateixen personalment les conseqüències”. “Els advocats som els garants de l’Estat de Dret, però per sobre de tot sempre estarem per la defensa dels drets humans. Els recolzem i els recolzarem. La seva veu, apagada ara, és la nostre veu. En homenatge a tots ells, en homenatge a l’exercici legítim del dret de defensa i als drets Humans, des de l’advocacia catalana, cridem a la ciutadania a reflexionar sobre aquests detestables fets que afecten també a la seva llibertat, a la seva dignitat i a la justícia”, ha afegit Rusca. 

 

Barcelona, 9 d’agost de 2016

Related Articles

Back to top button