El Consell de l’Advocacia Catalana inicia a Girona la campanya de conscienciació i formació d’advocats per detectar i assistir víctimes del tràfic de persones

El Col·legi d’Advocats de de Girona va acollir dijous la primera Jornada

Girona va acollir dijous 2 de juny, en una sessió conjunta dels Col·legis d’Advocats de Girona i Figueres, la primera Jornada de la campanya de conscienciació i formació als lletrats per detectar, identificar, i assistir les víctimes de tràfic de persones, impulsada pel Consell de l’Advocacia Catalana. El president de la Comissió de Drets Humans del Consell i degà de l’ICAG, Carles McCragh, va demanar més implicació per part de totes les administracions i agents socials, a l’hora de detectar casos d’esclavitud sexual. La Jornada va ser coorganizada per l’Aula de Drets Humans de la Fundación de la Abogacía Española i va comptar amb la participació de l’entitat de suport a les víctimes de tràfic de persones, SICAR.

Uns quaranta lletrats van assistir a la jornada de Girona, presentada pel president de la Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh, que considera que “no s’està fent prou per combatre el tràfic de persones”. Per aquest motiu, va demanar “més implicació per part de les administracions i de la societat en general”, tenint en compte que “el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual es considera la nova forma d’esclavitud del segle XXI, que afecta a milers de persones a tot el món i que en el cas d’Europa s’agreuja encara més amb la crisi dels refugiats”. Per això “saber detectar les víctimes és fonamental per poder ajudar-les i oferir-lis l’assistència legal necessària per combatre aquesta xacra”, va dir McCragh.

Aquest és l’objectiu de la campanya engegada per l’Advocacia Catalana, tenint en compte que els drets de les víctimes del tràfic de persones són vulnerats de la forma més extrema i que es considera com una de les infraccions penals més greus a escala mundial. Actualment la crisi dels refugiats ha posat de manifest les mancances que existeixen per lluitar contra el tràfic de persones i es reconeix que les sol·licitants d’asil i refugiades es troben en una situació d’especial vulnerabilitat enfront al tràfic d’essers humans. En aquest sentit, l’advocada especialista en tràfic d’éssers humans de la Fundación de la Abogacía Española, Rosalía Perera, va advertir que “després del tràfic de drogues, el tràfic de persones és un dels negocis més lucratius del crim organitzat, i té relació amb la crisi dels refugiats, perquè en l’àmbit bèl·lic i és on es mouen les seves potencials víctimes”.

La campanya de sensibilització i formació del Consell de l’Advocacia Catalana a advocats, a l’administració i a la societat civil en general continuarà en altres Col·legis d’Advocats catalans i culminarà amb la realització del II Congrés sobre Drets Humans, centrat en la detecció i defensa de víctimes de tràfic d’éssers humans, que se celebrarà el 29 i 30 de setembre a Figueres.

Girona, 3 de juny de 2016

Inscripcions al II Congrés de Drets Humans

  • Inscripcions al II Congrés de Drets Humans, Figueres 29 i 30 de setembre de 2016. Si voleu rebre més informació podeu fer-nos arribar un correu a cdh@cicac.cat. Disponibilitat en breu.

Transport

  • Si voleu rebre informació de com arribar-hi i dels preus especials per als/les Congressistes podeu fer-nos arribar un correu a cdh@cicac.cat

Allotjament

  • Si voleu rebre més informació sobre l’allotjament i dels preus especials per als/les Congressistes podeu fer-nos arribar un correu a cdh@cicac.cat

Related Articles

Back to top button