Nova actualització del DIEC2 en línia

iec_captura pantallaEl DIEC2 ja incorpora cinquanta-un articles nous i prop de tres-centes modificacions. Els femenins batlle, metge i jutge, així com els mots carpa, creuerista, desvelar, fibromiàlgia, malcregut, ocupa, olivada, paradista i vacacional són alguns dels articles que ha aprovat la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i que s’han afegit a la versió en línia del DIEC2 i a les aplicacions per a iPhone i Android del Diccionari.

També s’hi han incorporat prop de tres-centes modificacions que poden afectar qualsevol part de l’article de diccionari (la categoria gramatical, els exemples, la informació morfològica, les definicions, etc.). D’entre aquestes, és especialment rellevant la inclusió, en una nova accepció de l’article estelat -ada, del substantiu femení estelada amb el sentit de ‘bandera que simbolitza el moviment per la independència de Catalunya o dels Països Catalans’.

Hi ha altres exemples d’accepcions que s’han afegit al DIEC2 perquè corresponen a sentits ben vius i freqüents. És el cas del sentit ‘fer ascendir a un nivell més alt’ del verb apujar; del sentit ‘que desperta un viu interès’ de l’adjectiu candent, de l’accepció del verb concloure que remet a acabar, o del valor del mot crac referit a ‘persona que excel·leix en alguna cosa, as’. Consulteu totes les modificacions incorporades

Related Articles

Back to top button