L’Advocacia Catalana, a l’ofrena floral a Rafael Casanova

FOTO OFRENA 2015

Una representació del Consell de l’Advocacia Catalana, encapçalada pel seu president, Abel Pié, ha acudit avui, com cada 11 de setembre davant el monument a Rafael Casanova, al passeig Lluís Companys de Barcelona, per fer la tradicional ofrena floral. El degà de Barcelona, Oriol Rusca; el de Tortosa, Josep Canício; el de Figueres, Joan Puig o el vicedegà de Sabadell, Josep Farnés, entre d’altres membres de juntes de govern i personal del Consell, han format part de la representació institucional de l’Advocacia Catalana en aquest homenatge, que té un valor especial per als Col·legis d’Advocats catalans, ja que Rafael Casanova era advocat i doctor en Dret.  Va ser conseller en cap del Consell de Cent de Barcelona i va liderar les tropes catalanes davant l’atac borbònic, la matinada de l’11 de setembre de 1714.  Va resultar ferit greu per una bala a la cama i es va veure obligat a retirar-se del camp de batalla. Rafael Casanova va exercir d’advocat fins a l’any 1737.

Related Articles

Back to top button