La Comissió de Llengua, present un any més a la Diada

20150911_113415_resizedUn any més, una representació del Consell de l’Advocacia Catalana, encapçalada pel seu president, Abel Pié, va ser present com cada 11 de setembre a la tradicional ofrena floral davant el monument a Rafael Casanova, a la confluència de la ronda St. Pere i el carrer Alí Bei. El degà de Barcelona, Oriol Rusca; el de Tortosa, Josep Canício; el de Figueres, Joan Puig i el vicedegà de Sabadell, Josep Farnés, entre d’altres membres de juntes de govern i la Comissió de Llengua, han format part de la representació institucional de l’Advocacia Catalana en aquest homenatge, que té un valor especial per als col·legis d’advocats catalans, ja que Rafael Casanova era advocat i doctor en Dret. Va ser conseller en cap del Consell de Cent de Barcelona i va liderar les tropes catalanes davant l’atac borbònic, la matinada de l’11 de setembre de 1714.  Va resultar ferit greu per una bala a la cama i es va veure obligat a retirar-se del camp de batalla. Rafael Casanova va exercir d’advocat fins a l’any 1737.

Related Articles

Back to top button