Home / Articles Butlletí / S’ha publicat el VIII Informe sobre la situació de la llengua catalana

S’ha publicat el VIII Informe sobre la situació de la llengua catalana

Aquest mes de juliol la Xarxa Cruscat de l’Institut d’Estudis Catalans, Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua han elaborat i presentat el VIII Informe sobre la situació de la llengua catalana, que valora l’ús i i la situació del català en el context social, jurídic i polític durant el 2014. L’informe manifesta que la dèbil situació del català jurídic detectada l’any 2013 continua durant el 2014 i explica les diverses iniciatives dutes a terme en l’àmbit parlamentari per revertir la situació.

D’entre les conclusions a les quals ha arribat l’informe, destaquem que el món de l’ensenyament ha constituït el focus de tensió més important de les polítiques lingüístiques estatals i territorials: a Catalunya, «la impugnació del model de conjunció lingüística i la consegüent incorporació de la vehicularitat de l’espanyol s’ha fet de la mà d’un setge judicial impulsat per una nova conjuntura política en el poder estatal», per la qual cosa «va prenent més força la necessitat d’avaluar rigorosament la presència efectiva de la llengua espanyola en el model vigent».

Consulteu l’informe complet

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca