El Consell Social de la Llengua Catalana emet una declaració de rebuig a les polítiques de l’Estat en matèria lingüística i educativa

consellsocialLa Comissió Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana, de la qual forma part el Sr. Josep Canício i Querol, president de la Comissió de Llengua del CICAC, va emetre el passat 11 de maig una declaració sobre les continuades decisions d’organismes de l’Estat i de la judicatura que envaeixen les competències de la Generalitat sobre el model lingüístic i educatiu i que pretenen modificar-lo amb la finalitat de reduir-hi la presència del català i augmentar-hi la del castellà.

En la declaració acordada, el Consell manifesta “un rebuig rotund als atacs del Govern espanyol envers el model d’escola catalana” i fa pal·lesa “la necessitat de continuar fent conèixer la regressió jurídica i l’atac contra el reconeixement i la protecció de la llengua catalana, que s’impulsen des de diverses instàncies a l’Estat espanyol”.

Consulteu la declaració.

Related Articles

Back to top button