Persisteixen els atacs i les defenses sobre l’ús del català a l’escola

El 17 de febrer el Tribunal Suprem va desestimar el recurs de la Generalitat i va avalar les mesures cautelars que el TSJC va dictar el passat mes de gener, les quals han obligat la Generalitat a adoptar les mesures necessàries perquè el castellà fos la llengua vehicular en les escoles en què hi hagi alumnes que així ho hagin demanat.

No obstant això, els centre escolars que s’han vist obligats a implantar aquestes mesures (imposar el 25% de les classes en castellà) s’han pronunciat i volen personar-se a la causa per poder-se defensar, com a part afectada directament. En el seu escrit presentat davant les autoritats judicials, a més, demanen la suspensió de les mesures cautelars fins que quedin inclosos en el procés i hagin pogut exposar els seus arguments.

El Parlament de Catalunya impugna la LOMQE
El 26 de febrer el Parlament de Catalunya va acordar interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei orgànica per a la millora de qualitat educativa, per 103 vots a favor (CIU, ERC, PSC, IC-EUIA i CUP) i 25 en contra (PP i C’s).

Related Articles

Back to top button