L’Advocacia Catalana valora positivament l’anunci fet pel conseller Gordó, garantint que el 2014 no hi haurà retallades en justícia gratuïta

L’Advocacia Catalana valora positivament l’anunci fet pel conseller Gordó, garantint que el 2014 no hi haurà retallades en justícia gratuïta

L’Advocacia Catalana valora molt positivament l’anunci fet avui pel conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha assegurat que la Conselleria de Justícia no aplicarà, l’any vinent, cap nova rebaixa en les retribucions que perceben els advocats per prestar els serveis de justícia gratuïta. Les retribucions -que es van congelar el gener del 2010- van patir una reducció del 5% l’any 2011 i una nova reducció del 5% més el 2012, a les quals s’hi va afegir un 3% més aquest 2013.

Gordó també ha afegit que el govern català no acceptarà la proposta del Ministeri de Justícia d’homogeneïtzar els mòduls del torn d’ofici, ja que suposaria reduir-ne l’import al voltant d’un 30%. El govern espanyol va proposar fer-se càrrec de l’assistència jurídica gratuïta a Catalunya, competència actualment transferida a la Generalitat, aplicant aquesta important disminució en el preu dels mòduls del Torn d’Ofici que es paga actualment a Catalunya.

El conseller de Justícia ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de les Jornades de les Juntes de Govern del Consell de l’Advocacia Catalana, al Monestir de Sant Benet de Bages, on també ha afirmat, sobre la Llei de col·legis professionals, que impulsarà una llei pròpia a Catalunya, “amb un article que digui que la llei espanyola és supletòria”.

Related Articles

Back to top button