La cineasta Mabel Lozano, la periodista Txell Feixas, advocats de Nicaragua i l’Associació Catalana per la Pau, premis Valors 2024

L’entrega dels guardons s’emmarca en la commemoració del Dia de l’Advocacia Catalana, que es celebrarà el proper 20 de juny a Sabadell

El Consell de l’Advocacia Catalana ha decidit atorgar els premis Valors 2024 a la cineasta, escriptora i activista Mabel Lozano, a la periodista Txell Feixas, a l’Associació Catalana per la Pau i a un grup de nou advocats i advocades de Nicaragua. Aquests guardons, que enguany arriben a la onzena edició, tenen com a objectiu reconèixer les persones i entitats que han destacat per la defensa dels drets humans i la lluita contra les injustícies. L’acte d’entrega dels premis es farà el proper 20 de juny a Sabadell, ciutat que aquest any serà la seu del Dia de l’Advocacia Catalana.

La cineasta Mabel Lozano, guanyadora de dos premis Goya (2021 i 2024) al millor curtmetratge documental, rebrà el premi Valor per la lluita contra el tràfic de persones. En aquest sentit, el Consell destaca “la seva valentia en la lluita pels drets de les dones i les nenes i contra l’explotació sexual”.

Per la seva part, la periodista de 3Cat especialitzada en l’Orient Mitjà, Txell Feixas, recent Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, serà guardonada amb el premi Valor per un periodisme transformador. El Consell de l’Advocacia Catalana destaca la seva capacitat per “realitzar un periodisme rigorós, humà i valent, centrat especialment en visibilitzar les dones en zones de conflicte”.

L’Associació Catalana per la Pau serà distingida amb el premi Valor per la seva solidaritat. Aquesta entitat compromesa en la promoció de la cultura de la pau i la transformació de les relacions nord-sud del planeta, rebrà el reconeixement “per la tasca que desenvolupa a favor de la justícia social”.

Finalment, el premi Valor per la defensa dels drets humans serà per a un grup de nou advocats i advocades de Nicaragua que destaquen per “la lluita per la justícia al seu país i el seu compromís amb l’advocacia, la judicatura i la defensa de les víctimes de la repressió a Nicaragua”. Es tracta de Vilma Núñez, Mónica Augusta López, María del Socorro Oviedo, Yonarqui de los Ángeles Martínez, Ana Margarita Vijil, Róger Abel Reyes, Uriel de Jesús Pineda, Guillermo Gonzalo Carrión i Álvaro Leiva.

Dia de l’Advocacia Catalana

El lliurament dels premis Valors, que es farà a partir de les 6 de la tarda al Saló Modernista de l’antiga seu de Caixa Sabadell, serà l’acte central de la commemoració del Dia de l’Advocacia Catalana. Abans, el mateix dia 20 de juny al matí, el Col·legi de l’Advocacia de Sabadell acollirà una jornada sobre la defensa i la protecció dels drets de la infància i l’adolescència en la qual també hi participarà la cineasta Mabel Lozano i que comptarà amb una ponència inaugural de la Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas.

Barcelona, 30 de maig de 2024

 

 

Related Articles

Back to top button