Vídeo. WbinCICAC: Implicacions de la sentència del TEDH en el cas “Verein KlimaSeniorinnen Schweiz i altres v. Suïssa” en relació la defensa del dret al medi ambient saludable


La recent sentència del TEDH “Verein KlimaSeniorinnen Schweiz i altres v. Suïssa” s’ha valorat com una sentència pionera i històrica. El TEDH ha dictaminat que el canvi climàtic viola el dret al respecte de la vida privada i familiar i condemna al govern Suïs per no haver complert amb les seves obligacions en el marc de la Convenció Europea sobre Canvi Climàtic.

En aquest webinar s’emmarcarà el dret a un medi ambient saludable com a Dret Humà, s’analitzarà la sentència del TEDH i quines implicacions pot tenir pels països membres del Consell d’Europa i es tractarà la responsabilitat penal dels Estats en relació a la preservació del medi ambient.La benvinguda i la presentació anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Marta Martínez i Gellida, presidenta d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa i de l’Excm. Sr. Jesús M. Sánchez, president de la comissió de Drets Humans d’aquest Consell i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

Modera la Sra. Erika Torregrossa copresidenta de l’Observatori dels Drets de les Persones de l’ICA Barcelona i presidenta de la Sección de Derechos Humanos del ICA Madrid.

Ponents:

  • Sr. Joaquín Nieto, vicepresident d’APDE i de SEOBirdLife, (Introducció al dret al medi ambient com a Dret humà)
  • Sr. Jordi Jaria, professor agregat Serra Húnter de Dret constitucional i ambiental de la URV (anàlisi de la sentència i implicacions)
  • Sra. Judit Gené, advocada penalista experta en dret mediambiental, (la responsabilitat penal de l’Estat en relació a la preservació del medi ambient)

Clausura Sr. Carles McCragh, coordinador de la comissió de Drets Humans d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana.


Data: 28 de maig de 2024

Hora: 16 hores

Format: Línia

Preu: Gratuït


 

 

Us comuniquem que tant els ponents com l’organitzador de qualsevol sessió formativa que es realitzi mitjançant plataforma digital, prohibeixen expressament l’enregistrament audiovisual i posterior difusió i exhibició de la seva imatge en qualsevol suport, ja sigui material o electrònic, així com per a la producció, edició i/o emissió o difusió, mitjançant  reproducció, íntegra o parcial d’aquesta conferència. Aquesta prohibició es fa extensible a qualsevol document que sigui annexat a la sessió, amb independència del seu format i suport, com ara fotografies, diapositives, imatges incloses en vídeo, presentacions Power Point o qualsevol altre mitjà d’exhibició o difusió pública sense restricció

Related Articles

Back to top button