Vídeo. WbinCICAC: El nou pacte europeu sobre migracions i asil, un anàlisi des de la protecció dels DDHH


Al desembre de 2023 el Consell de la UE i el Parlament Europeu van arribar a un acord en els elements bàsics de les mesures que reformaran el sistema europeu de migració i asil de la UE. Aquest pacte va ser una proposta legislativa que la Comissió va realitzar amb l’objectiu d’aportar noves solucions jurídiques i polítiques per afrontar les necessitats i desafiaments que plantegen els fluxos migratòria a Europa.

Tot i que la societat civil de la UE ha celebrat algunes de les mesures previstes en el pacte, aquest també ha estat criticat ja que es considera que no ha posat solució a les problemàtiques existents del sistema, i que aquest es centra en gran mesura en qüestions de retorn, control i externalització de fronteres.

En aquest webinar s’analitzaran aquestes mesures proposades que encara han de ser finalment aprovades en la seu del Parlament Europeu i del Consell de la UE.La presentació d’aquest webinar anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Marta Martínez i Gellida, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa i de l’Excma. Sra. Estela Martín, vicepresidenta de la subcomissió d’Estrangeria d’aquest Consell i degana del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona.

La moderació anirà a càrrec de del Sr. Carles McCragh, coordinador de la comissió de Drets Humans d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana.

Intervencions:

  • Sr. Jordi Solé, eurodiputat del grup Verds/ALE per Esquerra Republicana, membre del Subcomitè de treball del Parlament Europeu en DDHH.
  • Sra. Patrícia Fernández, advocada de la ONG Coordinadora Barrios

Data: 20 de febrer de 2024

Format: Línia

Preu: Gratuït


 

 

Us comuniquem que tant els ponents com l’organitzador de qualsevol sessió formativa que es realitzi mitjançant plataforma digital, prohibeixen expressament l’enregistrament audiovisual i posterior difusió i exhibició de la seva imatge en qualsevol suport, ja sigui material o electrònic, així com per a la producció, edició i/o emissió o difusió, mitjançant  reproducció, íntegra o parcial d’aquesta conferència. Aquesta prohibició es fa extensible a qualsevol document que sigui annexat a la sessió, amb independència del seu format i suport, com ara fotografies, diapositives, imatges incloses en vídeo, presentacions Power Point o qualsevol altre mitjà d’exhibició o difusió pública sense restricció

Related Articles

Back to top button