El Consell Europeu ajorna l’oficialitat del català a la Unió Europea

El català s’haurà d’esperar abans de ser oficial a la Unió Europea. Així ho van decidir el passat 19 de setembre els participants en la reunió del Consell d’Afers Generals de la Unió Europea a Brussel·les en què es va tractar la proposta del Govern espanyol de modificar el reglament de règim lingüístic de la UE per incloure-hi el català, el gallec i el basc com a llengües oficials.

Alguns estats, com Suècia i Finlàndia, van demanar més temps per pronunciar-se sobre l’oficialitat del català, el gallec i el basc i valorar les conseqüències econòmiques i legals que té l’ampliació del nombre de llengües oficials de la UE, que actualment és de 24. El ministre d’Exteriors finlandès, Anders Adlercreutz, va voler deixar clar que les seves reticències no tenien un raonament ideològic i va afirmar que cal “defensar la diversitat lingüística de la UE, però també cal conèixer les conseqüències de les nostres decisions”. “Avui és massa aviat per prendre una decisió”, va dir.

“Alguns estats membres han demanat més temps per analitzar el seu desenvolupament i la seva implantació”, va admetre el ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel Albares, que va assegurar que cap estat es va mostrar contrari a aprovar la proposta i que tots van acordar “continuar treballant per canalitzar la proposta”. [Font: Diari de la Llengua]

Related Articles

Back to top button