El Consell de l’Advocacia Catalana posa en marxa l’Observatori Català de l’Arbitratge

El nou òrgan es dedicarà a impulsar iniciatives i a generar sinèrgies per promoure l’arbitratge com a fórmula per a la solució dels conflictes jurídics

El Consell de l’Advocacia Catalana ha posat en marxa l’Observatori Català de l’Arbitratge amb l’objectiu de promoure l’ús de mètodes alternatius de resolució de conflictes i esdevenir un espai de referència en el món jurídic en relació a l’arbitratge.

En aquesta etapa fundacional, formen part de l’Observatori els Tribunals d’Arbitratge adscrits als col·legis de l’advocacia de Catalunya, l’Associació Catalana d’Arbitratge, el Consolat de Mar, el Tribunal Català de l’Esport, el Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Catalunya, la Junta d’Arbitratge i Mediació de Contractes, les Juntes arbitrals de consum municipals de Catalunya, la Junta Arbitral de Consum de Catalunya i la Junta Arbitral del Transport.

L’Observatori Català de l’Arbitratge es dedicarà a impulsar iniciatives que tinguin a veure amb la difusió i la formació en arbitratge, i a generar sinèrgies entre les diferents entitats adherides per promoure els mètodes alternatius de resolució de conflictes en l’àmbit jurídic.

“Estem convençuts de la validesa de l’arbitratge com a fórmula de resolució de conflictes jurídics i l’observatori ha de ser una eina estratègica per assolir l’objectiu de promoure el seu ús”, ha manifestat la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Encarna Orduna, en el transcurs de l’acte de presentació que s’ha fet aquesta tarda a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Per la seva banda, el primer president de l’Observatori de l’Arbitratge de Catalunya, el degà del Col·legi de l’Advocacia de Granollers, Joan Martínez, ha insistit en la idea que “aquest és un projecte obert a sumar-hi totes les entitats que aposten per la mediació i l’arbitratge com a alternatives a la via judicial perquè sigui un referent a Catalunya, especialment en l’àmbit de la difusió i la formació”.

Barcelona, 17 de maig de 2023

Related Articles

Back to top button