Nou canal de l’advocacia catalana per denunciar casos de discriminació sexual o de gènere

La posada en marxa d’aquesta eina permetrà investigar les queixes per impulsar mesures correctores o, si cal, derivar les denúncies a les autoritats judicials

El Consell de l’Advocacia Catalana posa en marxa demà dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, un canal per denunciar possibles casos de discriminació per raó de sexe o de gènere entre la professió. L’accés a aquesta eina es podrà fer a través de la pàgina web del Consell (www.cicat.cat) o mitjançant el correu electrònic denunciadiscriminacio@cicac.cat. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la Comissió de Violència Masclista i Igualtat del Consell.

El nou canal té com a objectiu facilitar a qualsevol col·legiat o col·legiada, al personal intern del Consell, als mateixos col·legis professionals de l’advocacia o a terceres persones que tinguin o hagin tingut relació amb operadors jurídics, que puguin denunciar situacions de risc o incompliments de la llei, del Codi Ètic de l’advocacia catalana o de les normes deontològiques per situacions de discriminació per raó de sexe o de gènere. La Comissió d’Ètica del Consell serà la responsable d’estudiar totes les queixes o denúncies, garantint sempre la confidencialitat de la persona denunciant.

La presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi de Reus, Encarna Orduna, explica que amb aquesta iniciativa “volem acompanyar a totes les persones de l’àmbit de l’advocacia que, en l’exercici de la professió, poden estar patint algun tipus de discriminació per raó de sexe o de gènere i que fins ara no disposaven d’una eina específica per expressar aquest tipus de queixes o denúncies”. 

Per la seva banda, la responsable de la Comissió de Violència Masclista i Igualtat del Consell i degana del Col·legi de Sant Feliu de Llobregat, Eva Ribó, ha indicat que una de les funcions del canal serà “intentar resoldre aquests possibles conflictes a través de la figura jurídica de la mediació, sempre que l’ordenament jurídic ho permeti”.

Canal ètic

La posada en marxa de l’eina per casos de discriminació sexual o de gènere es complementa amb l’obertura d’un altre canal més genèric, el Canal Ètic, que amb un funcionament idèntic permetrà fer arribar queixes o denúncies sobre possibles situacions d’incompliment de l’ordenament jurídic o del Codi Ètic del Consell de l’Advocacia Catalana. L’accés també es podrà fer a través de la pàgina web del Consell o del correu electrònic comissioetica@cicac.cat

 

Barcelona, 7 de març de 2023

Related Articles

Back to top button