El Consell promou la implantació de les noves tecnologies per millorar l’eficiència de l’advocacia

La transformació digital, els reptes de la ciberseguretat, el futur de la justícia predictiva i la nova Llei d’eficiència digital, a debat en una jornada a Granollers

La implantació de les noves tecnologies com una eina per millorar l’eficàcia i l’eficiència és un dels objectius del Consell de l’Advocacia Catalana, que des de fa mesos impulsa diverses accions formatives en aquest àmbit adreçades a professionals del sector de la justícia. Precisament, aquesta és la temàtica que centra la jornada que se celebra avui dijous, 29 de setembre, a l’hotel Ciutat de Granollers.

En el transcurs de la jornada, que s’allargarà durant tot el dia i es podrà seguir tant de forma presencial com en línia, es tractaran qüestions com la necessària transformació digital, els reptes de la ciberseguretat, les dimensions ètiques i jurídiques de la justícia predictiva o els canvis associats al projecte de Llei d’eficiència digital, aprovat aquest estiu pel Consell de Ministres, entre d’altres. En total comptarà amb la participació de més de 30 ponents entre juristes, experts i responsables de les diferents administracions.

La inauguració ha anat a càrrec del president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà del Col·legi de Figueres, Joan Ramon Puig, el Secretari General del Consejo de la Abogacía Española i degà del Col·legi de Lleida, Jordi Albareda, el degà del Col·legi de Granollers-Vallès Oriental, Joan Martínez, l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, i la directora general de Societat Digital de la Generalitat, Joana Barbany.

La jornada inclou també una sessió de difusió i promoció del programa d’ajuts econòmics ‘Kit Digital’, una iniciativa que impulsa el govern espanyol, gestionat per Red.es, entitat adscrita al Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital, finançat pels fons europeus Next Generation EU a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial finançat pels fons europeus Next Generation EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència la agenda España Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. Aquest Programa va dirigit petites empreses, microempreses i autònoms que vulguin impulsar la seva transformació digital i permet subvencionar aspectes com la creació de pàgines web, la gestió de xarxes socials, la implantació de mesures de ciberseguretat o aplicar eines digitals de gestió, entre d’altres.

 

Barcelona, 29 de setembre de 2022

Related Articles

Back to top button