El Consell analitza la sentència del TEDH que condemna Espanya per filtrar dades de magistrats catalans

Els advocats Andreu Van Den Eyden i Benet Salellas i la magistrada Montserrat Raga debatran sobre la resolució del Tribunal d’Estrasburg

El Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat una jornada per analitzar la sentència que va dictar el passat 28 de juny el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) i en la qual es va condemnar l’Estat espanyol per filtrar dades de magistrats catalans.

El debat, que s’ha dut a terme aquest dimecres dia 28 de setembre en format webinar, ha comptat amb la participació d’Andreu Van Den Eyden, advocat penalista; Benet Salellas, advocat especialista en Dret Públic; i Montserrat Raga, magistrada del jutjat contenciós-administratiu número 5 de Barcelona.

La presentació del webinar, just quan es compleixen tres mesos de la publicació de la sentència, ha anat a càrrec del president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà del Col·legi de Figueres, Joan Ramon Puig, i de la degana del Col·legi de l’Advocacia de Sant Feliu de Llobregat, Eva Ribó.

Al llarg del webinar s’ha analitzat la sentència del Tribunal d’Estrasburg que va condemnar Espanya per la publicació en un article del diari ‘La Razón’ de la fotografia del DNI de jutges que s’havien mostrat a favor del dret a decidir. El TEDH va considerar que s’havia vulnerat el dret a la intimitat dels magistrats que apareixien en l’article, anomenat ‘La conspiració dels 33 jutges sobiranistes’ i publicat el març del 2014.

En la mateixa jornada també s’ha tractat el paper dels tribunals internacionals i la seva importància en el dret, així com sobre el funcionament del mateix Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg.

Barcelona, 28 de setembre de 2022

 

Related Articles

Back to top button