L’Advocacia Catalana reforça el projecte ‘InMediació’ amb una nova campanya per impulsar la mediació

El Consell de l’Advocacia Catalana, en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat, ha engegat, dins el projecte ‘InMediació’, una nova campanya per potenciar-ne el seu ús, en tots els àmbits, a través de la qual es pretén posar en valor aquesta via de resolució de controvèrsies. Una de les novetats d’enguany és una activitat formativa, que sota el títol “Jornada de Pitch & Putt i Mediació”, s’ha celebrat avui a Vilanova del Vallès.

 

L’objectiu de la nova campanya ‘InMediació’ és promoure aquest mètode extrajudicial de resolució de conflictes, que possibilita un acord més ràpid i menys traumàtic a nivell emocional per a les parts implicades. Segons dades del Departament de Justícia l’any 2021 es van iniciar 3.608 sol·licituds de mediació a Catalunya, de les quals 2.467 a les comarques de Barcelona, 424 a les de Girona, 415 a Lleida i 320 a les de Tarragona. Això suposa un increment de gairebé un 30% respecte al 2020, quan es van iniciar 2.777 sol·licituds.

En aquesta ocasió, durant la jornada han intervingut experts dels àmbits de l’advocacia i de l’empresa, amb l’objectiu de contraposar punts de vista i demostrar com, a través d’aquest mètode, es poden resoldre els conflictes jurídics.

La presidenta de la Comissió de Mediació del Consell de l’Advocacia Catalana, Marta Martínez i Gellida, el degà del Col·legi d’Advocats de Granollers, Joan Martínez García i l’alcaldessa de Vilanova del Vallès, Yolanda Lorenzo han inaugurat la jornada.

L’empresari Pablo Nowestein, i els mediadors Mercè Alaball i David Espinós han iniciat la Jornada formativa amb un anàlisi sobre “Què pot aportar la mediació al món empresarial”, mentre que el president de la Comissió de Mediació de la Federació Europea de Col·legis d’Advocats (FBE), Carles García Roqueta, i el director de general de Puratos Iberia, Jorge Grande, han protagonitzat els “Diàlegs d’empresa i mediació”. Per la seva banda, l’expert mediador Manel Canyameres ha exposat exemples de casos resolts amb mediació.

La jornada ha incorporat una activitat formativa al camp de Pitch & Putt de Vallromanes en la qual els participants han aplicat i debatut sobre tècniques de mediació en un entorn esportiu. La cloenda ha anat a càrrec del president del Consell de l’Advocacia Catalana, Joan Ramon Puig, la presidenta de la Comissió de Mediació, Marta Martínez i Gellida, i la directora del Centre de Mediació de Catalunya, Elisabeth Saltor.

La campanya per fomentar la mediació es perllongarà al llarg de tot aquest any 2022, amb l’organització de diverses jornades de formació que se celebraran de forma presencial i també en format webinar. Un dels objectius de la campanya és donar a conèixer aquesta via alternativa de resolució de conflictes per impulsar-ne el seu ús i, al mateix temps, promoure treballs d’investigació que permetin aprofundir en l’impacte de la mediació en els diferents àmbits jurídics.

Els catorze Col·legis de l’Advocacia Catalana disposen de serveis d’informació sobre la mediació per a qualsevol ciutadà interessat en aquesta via de resolució de conflictes alternativa o complementària a la judicial. També informen dels requisits necessaris per accedir-hi a través del servei d’assistència jurídica gratuïta.

 

Barcelona,  1 de juliol de 2022

Related Articles

Back to top button