Comunicat del Consell de l’Advocacia Catalana i l’ICAB en relació al presumpte espionatge de Pegasus

A la vista de  les notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació sobre la presumpta utilització per part del govern espanyol de la tecnologia Pegasus per a extreure continguts de telèfons mòbils i utilitzar la càmera i micròfon dels dispositius per a proporcionar vigilància incontrolada en temps real, que afectaria a diversos advocats/des catalans, la Junta de Govern de l’ICAB i el Ple del Consell de l’Advocacia Catalana, exigeixen immediates explicacions públiques al govern espanyol, pel fet que pot representar una greu invasió de drets fonamentals i una intolerable afectació del dret de defensa i del deure de secret professional dels advocats/des.

Aquesta pràctica atempta contra els fonaments de l’estat de dret i perjudica i lesiona la convivència pacífica de la societat.

 

Barcelona, 19 d’abril de 2022

 

Related Articles

Back to top button