MANIFEST EN DEFENSA DELS DRETS DE LES DONES I LA POBLACIÓ DE L’AFGANISTAN

Davant l’evident regressió en drets que pateix el poble de l’Afganistan, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i el Consell de l’Advocacia Catalana considerem que la situació a la que ha quedat exposada la població afganesa i molt especialment les seves dones i nenes ens interpel·la profundament. Més enllà de les derivades geopolítiques i l’esdevenir de cada territori, denunciem la violència i la vulneració dels Drets Humans que s’estan produint arrel de la imposició del règim integrista talibà.

Tal com refermen els estudis de l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans (ACNUDH), en el país els últims anys hi ha prevalgut la violència contra les dones i les nenes, així com la impunitat dels autors de pràctiques abusives com la tortura. Lamentem que la restauració del poder talibà faci encara molt més fonda la ferida de la intransigència i la regressió en drets a l’Afganistan.

Per aquests motius, exhortem a la comunitat internacional a mobilitzar-se immediatament davant d’aquest drama humanitari, sens perjudici de jurisdiccions i competències. I és que considerem que, sent l’Afganistan un Estat signatari de l’Estatut de Roma, existeixen mecanismes, com l’actuació de la Cort Penal Internacional, per tal que es jutgin i s’aturin els crims de guerra i de lesa humanitat que s’hi estan produint. La resolució de 5 de març del 2020 de la Sala d’Apel·lació de la pròpia Cort Penal Internacional així ho estableix. I és urgent fer-la efectiva.

L’Advocacia ha estat, està i estarà sempre per la defensa dels Drets Humans.

Volem llibertat i una vida digna per a la població afganesa i les seves dones i nenes!

Barcelona, 6 de setembre de 2021

Concentració Barcelona

 

Concentració Reus

 

Concentració Lleida

 

Concentració Sant Feliu

Related Articles

Back to top button