La Comissió de Llengua a l’ofrena floral a Rafael Casanova durant la Diada 2021

 

Una representació de la Comissió de Llengua Catalana i també dels Joves Advocats van acudir el passat 11 de setembre davant el monument a Rafael Casanova, a la ronda Sant Pere de Barcelona, per fer la tradicional ofrena floral. Per a l’advocacia, aquesta ofrena té un valor especial, ja que Rafael Casanova era advocat i doctor en dret, i va destacar per la seva lluita a favor dels drets dels pobles. Va ser conseller en cap del Consell de Cent de Barcelona i va liderar les tropes catalanes davant l’atac borbònic, la matinada de l’11 de setembre de 1714. Va resultar ferit greu per una bala a la cama i es va veure obligat a retirar-se del camp de batalla. Rafael Casanova va exercir d’advocat fins l’any 1737.

 

Related Articles

Back to top button