L’aplicació ‘e-justicia.cat’ incorpora una nova funció: l’opció lingüística per a les notificacions

A partir d’ara l’aplicació de tramitació dels procediments judicials ‘e-justicia.cat’, que gestiona el Departament de Justícia, permet escollir la llengua en què es volen rebre les notificacions en les jurisdiccions civil, laboral i mercantil. Aquesta informació queda incorporada de forma visible a l’expedient i es facilita, així, als òrgans judicials la detecció de la llengua en què han d’emetre les notificacions.

A més, l’aplicació té un sistema d’avisos que adverteix quan hi ha discrepància entre l’idioma de la plantilla que s’usa per tramitar i la tria feta per la part.

 Com s’escull l’opció lingüística per a les notificacions?

  1. La part que insta el procediment és qui ha d’escollir la llengua en què vol rebre els documents de l’òrgan judicial, i ho ha de fer a través del seu representant i des de l’extranet del professional.
  2. En cas que vulgui rebre les notificacions en llengua catalana, ha de fer clic sobre l’opció “Vull rebre les notificacions en català”.
  3. La informació queda consignada amb les dades de l’expedient i el personal judicial pot saber la llengua triada.
  4. Es recomana, a més, acompanyar l’escrit amb l’altressí que sol·licita que les notificacions es facin en llengua catalana.

Per facilitar la posada en pràctica d’aquesta opció, s’ha integrat el traductor automàtic dins del funcionament de l’aplicació ‘e-justicia.cat’, de manera que, quan sigui necessari, es poden traduir els textos de forma àgil . Si hi ha traducció, la part rep el document en la llengua sol·licitada mitjançant un annex.

 

Related Articles

Back to top button