Vídeo: WbinCICAC: “Qüestions actuals sobre Migracions i Asil”
En aquest webinar tractarem diferents qüestions d’actualitat relacionades amb l’àmbit de la migració i l’asil que afecten l’actuació lletrada en l’àmbit del dret d’estrangeria i protecció dels drets de les persones estrangeres i sol·licitants d’asil o protecció internacional.
En primer lloc s’abordarà el Nou Pacte d’Immigració acordat recentment per la de la Comissió Europea, les seves possibles repercussions en l’ordenament jurídic espanyol i en l’actuació lletrada en particular i les esmenes que des de les associacions europees d’advocades i advocats s’estan presentant al Pacte.
També tractarem la Sentència del Tribunal Suprem 3445/2020 de 15 d’octubre relativa a art. 38 de la Llei d’asil 12/2009 que reconeix al les persones potencialment sol·licitants d’asil a demanar a les ambaixades espanyoles el seu trasllat a Espanya fer formalitzar la petició de protecció i els seus efectes.
La presentació de l’acte anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Ramon Puig Pellicer, president de la Comissió del TOAD i de la Sub-Comissió d’Estrangeria del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà.
La moderació de la sessió anirà a càrrec de l’Excm Sr. Carles McCragh, president de la Comissió de DDHH del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona.
Comptarem amb les següents persones panelistes:
- Sr. Ferran Camas, director de la Càtedra d’Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona.
- Sra. Noemí Alarcón, advocada i presidenta del Comitè de Migracions del Consell de l’Advocacia Europea (CCBE).
- Sra. Ana Homet, advocada especialitzada en estrangeria.
Data: 28 d’ abril de 2021
Hora: 17.00 hores
Preu: Gratuït
Us comuniquem que tant els ponents com l’organitzador de qualsevol sessió formativa que es realitzi mitjançant plataforma digital, prohibeixen expressament l’enregistrament audiovisual i posterior difusió i exhibició de la seva imatge en qualsevol suport, ja sigui material o electrònic, així com per a la producció, edició i/o emissió o difusió, mitjançant reproducció, íntegra o parcial d’aquesta conferència. Aquesta prohibició es fa extensible a qualsevol document que sigui annexat a la sessió, amb independència del seu format i suport, com ara fotografies, diapositives, imatges incloses en vídeo, presentacions Power Point o qualsevol altre mitjà d’exhibició o difusió pública sense restricció