Curs en línea Formació pràctica per a advocats i advocades Protecció dels drets de les persones durant la detenció i la presa de declaració policial en fase d’instrucció Aplicació pràctica de les directives europees 2010/64 / UE 2012/13 / UE, 2013/48 / UE

L’objectiu d’aquest curs és millorar els coneixements teòrics i les habilitats pràctiques dels advocats i advocades penalistes que són necessàries per a l’exercici efectiu del seu paper professional durant la fase d’instrucció, més exactament en l’assessorament als clients/es  i en la protecció dels seus drets durant la fase de detenció i declaració.

En concret, el programa de formació es centra en el desenvolupament d’habilitats jurídiques i comunicatives en el context de les entrevistes advocat/a, client/a en fase d’instrucció i en el context de la presa de declaració en aquesta fase. A més, aborda les necessitats psicosocials de les persones detingudes i la col·laboració amb intèrprets (en el cas de clients / es estrangers / es).

L’objectiu del programa és impulsar el desenvolupament d’una pràctica de la defensa penal activa, reflexiva i centrada en la persona detinguda.

Aquest és un curs gratuït finançat pel Programa de Justícia de la UE, dirigit a advocats i advocades en exercici.

Estructura i planificació de el curs:

El curs té una durada de 3 setmanes (del 22-02 al 12-03) i comprèn 2 fases:

  • Aprenentatge previ a distància (del 22-02 al 03-03);
  • 4 sessions pràctiques en línia – pràctica d’habilitats (del 04-03 al 12-03).

La fase d’aprenentatge a distància del curs es composa de set mòduls d’aprenentatge a distància i consta de presentacions, preguntes per reflexionar, dona també una visió general pràctica (eines i llistes de comprovació) i bibliografia rellevant.

Aquest material es troba disponible a la Plataforma Formativa de Netpralat, a la que se li donarà accés un cop tancades les inscripcions.

La fase de sessions pràctiques en línia estan destinades a aplicar els coneixements teòrics adquirits durant l’aprenentatge a distància i a practicar les habilitats (comunicatives) pertinents. Abans de començar la formació se li facilitaran tots els documents necessaris per a les sessions.

Sessió 1: Introducció i habilitats comunicatives

Dijous 4 de març 2021, de 16:00 a 19:00


Sessió 2: Assistència a comissaria i declaració policial

Divendres 5 de març 2021, de 16:00 a 19:00


Sessió 3: Assistència a persones amb vulnerabilitat i assistència amb intèrpret

Dijous 11 de març 2.021,16: 00 a 19:00


Sessió 4: Sessió d’aplicació pràctica i role plays

Divendres 12 de març 2021, 16:00-19:00

És necessari assistir a les 4 sessions pràctiques per obtenir el certificat de reconeixement. Per a més informació visiti la pàgina web del projecte: www.netpralat.eu. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.

Per inscriure’s cal omplir el següent formulari:

inscripcions gratuïtes versión en castellano

 

Related Articles

Back to top button