Inscripcions obertes al Programa de foment del català en el Torn d’Ofici

Més de 600 advocats i advocades ja s’hi han inscrit

El Consell de l’Advocacia Catalana i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya han acordat reprendre el Programa específic de foment de l’ús del català en actuacions processals d’assistència jurídica gratuïta.

Aquest programa té com a objectiu estendre l’ús del català a l’Administració de justícia amb la col·laboració de l’advocacia, i consisteix en la percepció de 14 euros per la presentació de determinats escrits en llengua catalana en exercici de les actuacions professionals del Torn d’Ofici.

Els advocats i advocades que s’inscriguin al Programa es comprometen, entre d’altres, a presentar en català els escrits que iniciïn la seva actuació professional (vegeu criteris), informar dels drets lingüístics els ciutadans i ciutadanes que atenen (vegeu el Manual de bones pràctiques lingüístiques a la justícia) i fer constar l’opció lingüística del ciutadà o ciutadana.

Com inscriure’s al Programa?

En compliment de la nova normativa en matèria de protecció de dades, cal enviar a serveilinguistic@cicac.cat la sol·licitud d’alta adjunta degudament emplenada i signada. El procediment d’alta no està subjecte a un termini i es pot dur a terme al llarg del 2021.

Descarregueu-vos la sol·licitud d’alta.

Més informació

Related Articles

Back to top button