Nous termes normalitzats en l’àmbit de l’economia i l’empresa

El Consell Supervisor del TERMCAT ha normalitzat 119 termes durant el primer semestre de 2020, els quals han sortit publicats al DOGC aquest mes de novembre (núm. 8273, del 17 de novembre de 2020). Destaquem especialment els termes en el camp d’empresa i economia:

  • preu virtual o preu a l’ombra: valor monetari assignat a un bé o servei, normalment en absència del seu valor de mercat, que pretén reflectir el valor que el consum del bé o servei implica per als individus i la societat. (Nota: El preu virtual s’utilitza sobretot en l’àmbit de l’avaluació econòmica i, més específicament, en l’anàlisi de cost-benefici.)
  • deslocalització interior: transferència de l’activitat o part de l’activitat d’una empresa a una altra regió del país on està ubicada, especialment per motius econòmics.
  • deslocalització propera: transferència de l’activitat o part de l’activitat d’una empresa a una zona situada a prop, generalment a un país limítrof o pròxim, especialment per motius econòmics. (Nota: La deslocalització propera té com a objectiu millorar l’eficiència econòmica de l’empresa sense els inconvenients propis de les deslocalitzacions que s’han fet habitualment a països llunyans, com són els desplaçaments llargs, la diferència horària i les diferències culturals.)
  • relocalització: tornada de l’activitat o part de l’activitat d’una empresa al seu país d’origen després d’una etapa de deslocalització.

Related Articles

Back to top button